Sjaak Kazen (* 10 mei 1955) is sinds 1971 organist en sinds 1974 dirigent.
Naast een opleiding voor kerkmusicus (orgel en cantoraat) volgde hij een opleiding voor koordirigent; deze opleidingen werden bekroond met een diploma.
 
Momenteel is Sjaak werkzaam als organist in enkele kerken in de Alblasserwaard en sinds enkele jaren gast-organist van het Vollebregt-orgel en het Verschueren-orgel in de Sint Jan te Kaatsheuvel.
Ook op Texel zijn diverse orgels door hem bespeeld (o.a. “Zeemanskerk” in Oudeschild, “Francisca Romanakerk” in de Cocksdorp, “Johannes de Doperkerk” en “De Burcht” in Den Burg)
 
Sjaak is verder dirigent van een 3-tal gemengde koren: Gemengd Regiokoor “Nieuw Leven” uit Schelluinen (o.a. Musical en Popsongs), Kerkkoor “Vita Nova” uit Giessen-Oudekerk (diverse vormen van Kerkmuziek, waaronder een door Sjaak gecomponeerde Johannes-Passie) en Christelijk Gemengd Zangvereniging “Hallelujah” uit Werkendam (diverse vormen van religieuze muziek, waaronder een door Sjaak gecomponeerde Matteüs-Passie).
 
Naast vocale arrangementen maakt Sjaak ook instrumentale arrangementen voor diverse ensembles, zoals instrumentale bewerkingen van populair-klassieke muziek voor orgel.

sint jan Kaatsheuvel

Foto orgel; Piet Bron Jr.

Sjaak Kazen speelt op het Vollebregt orgel. 
Johannes Vollebregt werd in 1793 in Maassluis geboren als zoon van een orgelmaker. In Utrecht, Leiden en Deventer leerde hij het orgelmakersvak. In 1845 vestigde Vollebregt zich in Brabant. Vandaar dat er in Brabant veel van zijn orgels bewaard zijn gebleven. Hij woonde tot zijn dood in 1872 in Den Bosch bij zijn zoon en schoondochter. In 1853 werd pastoor Van Beeck vanuit Geldrop benoemd in Kaatsheuvel. In zijn vorige parochie had hij ook een Vollebregt orgel laten bouwen. Daarom moest er in Kaatsheuvel er ook een komen. De orgelkast werd door Peeters in een barokke Antwerpse stijl gemaakt. Bij de bouw van de nieuwe kerk werd het orgel overgeplaatst. Dit is het enige orgel dat Vollebregt bouwde met een Rugpositief. In zijn ontwerp voor dit orgel in de voormalige (kleinere) waterstaatskerk uit 1836 had hij een zelfstandig Pedaal gedisponeerd, maar de pedaalstemmen bleven bij de bouw in 1855 gereserveerd.

Het Kerstprogramma:

Claude Balbastre  Noël et variations “A la venue de Noël”
Pastorales  Herdersmuziek uit diverse landen
Delen uit “Suite Kerstfeest”   Jan Zwart 
Orgelbewerkingen “Ave Maria”   Arr: Sjaak Kazen
Kerstkoralen   Max Reger en Johann Sebastian Bach 
Orgelbewerkingen uit “Oratoria” Arr: Sjaak Kazen
The world of Christmas Diverse kerstliederen in arr. Sjaak Kazen

Sjaak Kazen

Woensdag 25 december 2019 en donderdag 26 december 2019
14.00-15.30
Sint Janskerk, Hoofdstraat, Kaatsheuvel.
Entree: gratis.