Kidsgear Children’s Choir

Het Oegandese kinderkoor bestaat uit een wisselend aantal kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-16 jaar. De groep is afkomstig van de basisschool Kidsgear en van de middelbare school Hoys College in Bukomansimbi in Oeganda.

Het koor komt sinds 2009 naar Nederland Zij treden op in scholen en kerken en houden straatoptredens.

Het doel van de tournee is het bekendheid geven aan het werk van stichting Up4s (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’), het werven van nieuwe sponsors en het inzamelen van geld. Het idee is dat de kinderen van het koor zingen en dansen voor hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenootjes in Oeganda. 

Door de week bezoekt het koor basisscholen waar workshops zang en Afrikaans trommelen worden gegeven. Zondags werkt het koor mee in kerkdiensten of zijn er optredens van het koor. 

Stichting UP4S helpt kansarme kinderen in Oeganda

Door het optreden van de kinderen en de daarbij komende collectes worden de kansen op een goede toekomst voor deze kinderen aanzienlijk vergroot. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. Initiatiefneemster Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en haar beide ouders wonen er nog. Zij was in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. In 1997 is Sylvia in Nederland komen wonen en in 2000 getrouwd. Samen met haar echtgenoot hebben ze besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S: opkomen voor de kansarme kinderen van Oeganda.

Meer weten: https://www.up4s.nl

Kidsgear Childrens Choir

Zondag 2 juni 2019.
15.00 uur.
St. Janskerk, Kaatsheuvel
Entree: Gratis met collectemandje bij de uitgang.