jack didden

Jack Didden zal op 29 oktober een lezing houden die uit twee delen bestaat. Voor de pauze zal hij ingaan op de cruciale rol van een geïmproviseerde Duitse strijdgroep, de Kampfgruppe Chill, en de grote invloed van deze groep op het verloop van de gebeurtenissen na de bevrijding van Antwerpen op 4 september 1944 tot het stabiliseren van het front begin november 1944.

Na de pauze behandelt hij de bevrijding van Kaatsheuvel en omgeving in het kader van de operatie Pheasant.

Jack Didden (1952) studeerde Engelse Taal en Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en werd vervolgens leraar op zijn oude middelbare school, het Dr. Mollercollege in Waalwijk. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar de eerder genoemde Kampfgruppe Chill.

Jack Didden publiceerde vijftien boeken over lokale geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog, vaak met Maarten Swarts, en leverde bijdragen aan verschillende bundels. Hij schreef ook zes kinderboeken.

Inmiddels gepensioneerd werkt hij aan een nieuw boek. Deze keer over de voorgeschiedenis van het 15e Duitse Leger dat uiteindelijk in september 1944 in Noord-Brabant terechtkwam en daar zo’n cruciale rol speelde.

Na afloop kunt u ook zijn twee laatste boeken kopen,
Autumn Gale/Herbststurm en ‘Kampfgruppe Walther. 
Het eerste boek is momenteel uitverkocht. In augustus 2019 verschijnt de nieuwste druk.

Meer lezen over Jack Didden? Klik hier voor zijn website. Klik dan links op BOEKEN om zijn publicaties te zien, soms samen geschreven met Maarten Swarts.

Jack Didden

Dinsdag 29 oktober 2019
19.30 uur
Martelaren van Gorkumkerk, Kaatsheuvel
Entree: gratis (I.s.m. Stichting 750 jaar Loon op Zand)