Het Hasselts Gemengd Kapelle Koor, dat een kerstconcert zal geven, is een gemengd koor en telt ongeveer veertig leden.  Het koor dankt haar naam aan de plaats waar het koor is opgericht: vlakbij de Hasseltse kapel in Tilburg.
Het koor onder leiding van Ramon van den Boom richt zich op een breed repertoire. Zowel oude werken als werken van hedendaagse componisten komen aan bod. Grote werken uit het klassieke repertoire worden afgewisseld met wereldse, lichte en moderne muziek. 

Ramon van den Boom
Ramon van den Boom studeerde aan het Brabants Conservatorium. Hij voltooide de opleiding koordirectie bij Martien van Woerkum en Hoite Pruiksma en behaalde het diploma clavecimbel bij Cynthia Wilson en Rémy Syrier. Daarnaast volgde hij onder meer lessen zang, orkestdirectie, orgel en basso continuospel. Onder leiding van Louis Buskens heeft hij zich verder bekwaamd als dirigent.
Hij werkte een aantal jaren op het Fontys Conservatorium als docent ensembleleiding en was geruime tijd als dirigent verbonden aan het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium en het Eindhovens Kamerkoor. Als clavecinist trad hij op als solist en als basso-continuospeler werkte hij samen met talloze vocale en instrumentale ensembles.
Momenteel heeft Ramon de muzikale leiding van het Hasselts Gemengd Kapelle Koor en het Tilburgs Vocaal Ensemble. 

Kerstconcert door het Hasselts Gemengd Kapelle Koor
zondag, 23 december 2018
14.30 uur
Sint Joachimskerk, de Moer
Entree: € 7,50
Luister naar het koor. Klik hier.
Voorverkoop: Klik hier.