Een koor van hoogstaand amateurniveau dat menig hart sneller laat kloppen. Niet vanwege onze sexy looks, maar vanwege de klanken die ze ten gehore brengen en de performance die ze neerzetten.
Een frisse koorklank, een prachtig repertoire, een beleving waar je ‘u’ tegen zegt en een reputatie waar je nog van opkijkt. Ja, dat u te maken heeft met vakmannen eerste klas is duidelijk… Vanaf de eerste noot.
In de afgelopen decennia waren ze te gast in bijna alle landen van West-Europa en zongen ze meerstemmig a capella in verschillende talen. In de vorm van klassieke zang, modern klassiek en populaire composities van hedendaagse componisten. De taal van muziek is universeel. Zang opent vele harten en overwint alle taalbarrières. En zij zijn het levende bewijs.
 
Per 1 december 2016 heeft het Deurnes Mannenkoor haar 4e dirigent gecontracteerd in de persoon van dhr. Jan Berkers. Na de middelbare school studeerde Jan in de vakken schoolmuziek en muziektheorie aan het Brabants conservatorium. Hij bespeelde het orgel in de St. Jozefkerk. Tevens werd hij dirigent van het Nuenens Kamerkoor na er eerst een aantal jaren te hebben gezongen. Ook was hij een tijd lang zanger van de Boxtelse Cantorij o.l.v. Wil Barten, waarvan hij eerder muziekles had genoten. Van 1988 t/m 2013 was hij dirigent van het Geldrops Mannenkoor. Vanaf 2007 werd hij ook dirigent van het Geldrops kerkkoor. Daarnaast was Jan vanaf 1985 organist van de H.H. Maria en Brigidakerk in Geldrop-Zesgehuchten. Als 4e dirigent van het Deurnes Mannenkoor zal hij zich volledig gaan richten op het koor en de muziek, de eerder ingeslagen weg van zijn drie voorgangers niet uit het oog verliezend. Samen met de muziekcommissie zal onze nieuwe dirigent een muzikaal pad uitstippelen naar een goede balans van kwaliteit maar zeker ook zangplezier.
 
Het Deurnes Mannenkoor streeft een aantal doelen na, basis uitgangspunt is bijvoorbeeld een gemiddelde bezetting van vier partijen, met elk zo’n acht tot negen zangers. Soms zijn dit enkele zangers meer en soms enkele zangers minder. Het streefgetal is min. 32 tot max. 40 zangers. Er is  geen bovengrens vastgesteld. De leden blijven in bijna alle gevallen vele jaren verbonden aan dit koor. Indien een lid afhaakt is dit vaak om gezondheidsredenen, maar ze worden dan vrijwel altijd rustend lid zodat ze toch betrokken blijven bij alle activiteiten. Soms blijven leden zingen tot ze in het harnas sterven. Dit geeft de enorme betrokkenheid en saamhorigheid aan van de leden met dit koor.  

Het repertoire wordt met beleid samengesteld door de dirigent in overleg met de muziekcommissie. Telkenmale is men op zoek naar partituren die uitblinken in originaliteit en een uitdraging zijn voor het koor. Hun bibliotheek herbergt zowel religieuze als wereldse muziek uit diverse tijden waaronder barbershopsongs, evergreens, drink- en volksliederen. De composities van hedendaagse componisten ontbreken zeker niet op het reportoire. 
In 1996 werd de eerste cd opgenomen. In 2008 werd de tweede cd Thanks for the memory gepresenteerd. 

Deurnes Mannenkoor
zondag, 13 januari 2019
14.30 uur
Martelaren van Gorkumkerk, Kaatsheuvel
Entree: € 5,-
Luister hier naar het Deurnes Mannenkoor
Voorverkoop: klik hier